Kære gæst.

Gennem seks år har vi brugt den såkaldte frugt- og grønt-diæt på Hotel Polaris. Det er en diæt, der er udarbejdet af dr. Med. Ewa Dabrowska. Diæten er en udvidelse af metoder, brugt gennem 100 år på sanatorier i Tyskland og Schweiz.

Denne diæt, som vi gennemfører på vores hotel, foregår over en begrænset tidsperiode, og kan derfor bruges af næsten alle. Som resultat af diæten, følger altid et vægttab, en højere modstandskraft i kroppen og en celle regeneration som giver sig udslag i foryngelse af organismen. For at forstå de mekanismer som foregår i kroppen under diæten, er vi nødt til at kigge på de sidste nye opdagelser indenfor fysik, kemi og medicin. Især i det sidste årti er der kommet nye beviser på at der er en klar sammenhæng mellem diæt og sundhed. Om dette emne kan herskabet få yderligere information af forfattere som Dr. Med Hellmut Lutzner, som har skrevet ”Wie neugeboren durch Fasten.” Dr. Med. Ulf Boehmig har skrevet ”Entschlachungs-und Entgiftnungskuren” og mange andre.

Under hele opholdet på vores hotel, modtager slankegæsterne ikke proteiner og derfor er kroppen tvunget til at tage dette grundlæggende byggemateriale fra ydersiden af kroppen. I fortiden sultede folk i perioder, da vi var samlere og jægere. Naturen har programmeret os sådan, at vi om vi vil det eller ej, har et indre spisekammer, som fyldes op uden vores viden. Nutidens menneske konsumerer alt for store mængder fødevarer og derfor fyldes dette spisekammer af skadelige substanser, som organismen ikke har behov for eller ønsker, men som den ikke kan nå at skille sig af med. Desværre er dette spisekammer fordelt i hele kroppen, i vores muskler, i fedtvævet, i knoglerne og vores lymfatiske væsker. Udrensningsprocessen i vores krop ved hjælp af ”spisning” af egne lagre fra det indre af kroppen, foregår med forskellig intensitet afhængig af diætens varighed. Under diæten bruger kroppen ikke unødvendig tid til at fordøje ydre måltider, og har derfor tid til at tage sig af genopbygningen af dens egen modstandskraft. Det er denne mekanisme, der stimuleres når vi er syge. Vi mister appetitten fordi kroppen skal mibilisere yderligere kræfter til kampen mod sygdommen. Kroppen sparer ca. 30 % energi ved at gå over til denne form for arbejde, som normalt bliver brugt i fordøjelsesprocessen. Et identisk princip bliver brugt under grønsags- og frugtkuren.

Kroppen, der ernærer sig indefra, forårsager at vores immunforsvar er i stand til at eliminere skadelige stoffer i vores krop. Den regenererer cellerne og ved længere tids diæt endda en del sygdomme.

Det er især et vigtigt faktum at diæten er fuld ud sikker og er blevet brugt på tusinder af kurgæster. Enhver oplever kuren individuelt. Det grundlæggende er, at det første gang er meget sværere at gennemføre kuren, end folk, som gør det regelmæssigt. Jeg vil gøre kuren mere forståelig for Jer, ved at gennemgå de tre etaper.

Første etape (op til tre dage, hvor kroppen skal vænne sig fra normalt fødeindtag).
Denne er den sværeste del af diæten og tager gennemsnitlig 3 dage. I denne periode vil man opleve irritation, følelsesudbrud, der vil være tvivl om nødvendigheden af kuren. Det sværeste er at starte selvrenselsesprocessen af kroppen. I denne periode kan der forekomme hovedpine og lettere svækkelse. Grønsags- og frugtkuren indeholder store mængder fibre og burde provokere kroppen til udrensning. Hvis dette dog ikke sker, kan man bruge urte-theer som ”Senes Figura 1” eller ”Senes Figura 2”. I denne begyndelsesfase påbegyndes ”spisningen” af vores lagre samt giftstoffer. Dette indleder udrenselsesprocessen af vores krop. Hos nogle mennesker kan der forekomme for lavt blodtryk. Denne svækkelse som derved forekommer kan forebygges ved at vaske ansigtet med koldt vand, eller gåture i frisk luft. I disse svære dage bør man undgå hård fysisk udfoldelse. Vi anbefaler ikke brug af sauna i de første par dage. Vi anbefaler drikning af store mængder the, så renselsesprocessen kan have et lettere forløb. I denne tid vil kroppen overgå fra at holde på væsken i kroppen til at afgive væske. Vægten kan derfor i starten ændre sig, den kan stige og den kan falde. Folk som har svært ved at tolerere rå grønsager og frugt kan i denne periode begrænse diæten til saft og kogte retter.

Anden etape (3-14 dage)
Stabiliseringsprocessen indtræder, eventuelle smerter forsvinder og kropstemperaturen sænkes en smule. Man får det meget bedre med sig selv. Renselsesprocessen vil herefter gå meget nemmere. Kroppen reducerer i begyndelsen de værste giftstoffer. Vægten vil gennemsnitlig falde 0,4-0,6 kg pr dag. Hele kroppen vil vise tegn på renselsesprocessen. Farven og lugten af udskilt væske vil ændre sig, svedlugten vil også ændre sig. Dette skyldes de toksiner som bliver frigivet gennem huden. Jeg anbefaler brug af svømmehal samt sauna i denne periode. Sauna må kun benyttes af folk uden kredsløbsforstyrrelser. Under kuren bør det undgås at bruge pudder og andre kosmetiske cremer. Disse kan nemlig stoppe porrerne i huden og forhindre toksinerne i at komme ud. Kuren hjælper den naturlige renselsesproces af de øvre luftveje. Især under morgenspadserturen kan der opstå behov for at hoste slim op. Dette er ganske normalt og er en del af processen.

Der kan forekomme belægninger på tungen i forskellig farve, afhængig af hvilke toksiner, der udskilles fra kroppen. Farven vil ændre sig indtil den opnår en sund lyserød nuance. Der kan også opstå belægninger på tunge og tandkød, som kan reduceres ved atsutte på et stykke citron eller ved spisning af dild eller persille.

I denne periode anbefales gymnastik og bevægelse i frisk luft. Folk, der regelmæssigt træner kan træne intensivt. En yderligere hjælpsom faktor i denne diæt, er det specielle mikroklima, der er i området, og bevægelse i frisk luft, får derfor en forstærket virkning af de mikroelementer med jod, der befinder sig i luften.

Swinoujscie har i over 100 år været et anerkendt kursted med et klima, der medvirker i helbredelsesprocessen af de fleste civilisations-sygdomme, som kredsløbsforstyrrelser, gigt og allergier.

For hver kur-dag, vil de postitive effekter af kuren fremstå tydligere.
Efter 14 dages kur, vil huden føles mere elastisk og ung. Der vil gennemsnitlig være et vægttab på mellem 3,5 og 6,0 kg.
Du vil bemærke, at dine bevægelser er blevet smidigere og hurtigere, og at hjernevirksomheden er blevet forbedret. Også sanserne er blevet skærpet. Du vil se bedre, høre bedre og føle bedre. Det gode humør vender tilbage og kroppen får helt friske kræfter. Konditionen vil være forbedret. Diæten tilfører kroppen store mængder vitaminer, mikroelementer og biokatalisatorer, samt masser af fibre. Folk, der før diæten havde sukkertrang, vil opdage, at denne trang nu er forsvundet, da kroppens lager af chrom nu atter vil være fyldt op. Grønsags-og frugtkuren standser ældningsprocessen, og forårsager en foryngelse af cellerne giver større smidighed, øger frugtbarheden og reducerer de frie radikaler i kroppen som forårsager en lang række sygdomme.
Den 14-dages turnus, vil når den afsluttes med succes, forårsage et længere og sundere liv. En anden bonus er muligheden for at møde mennesker, der som De selv, har en sund interesse i kroppen og helbredet.

Tredje etape
3. etape er karakteriseret ved et mindre vægttab daglig. Kroppen har nu udtømt de første reservelagre. Gennemsnitlig vægttab er derfor mellem 0,3-0,4 kg daglig. Kroppen begynder på dette tidspunkt, at tære reserver af sygdomsramte steder i kroppen. Trykket normaliseres, og eventuelle smerter i led og knogler ophører. Ved diabetes 2 kan det være nødvendigt at reducere mængden af medicin og i nogle tilfælde helt ophøre med medicinering.

Eventuelle ledbøjelser retter sig, parandentose forsvinder, det er tydligt at se hvordan misfarvninger af huden forsvinder, da kroppen nu læger sig alle steder. Enhver defekt i immunforsvaret vil tilsvarende læges, dog der dannes nyt frisk blod. Ved blod og kolesterol-undersøgelser før og efter kuren vil man bemærke en tydlig forbedring. I denne etape kan man, hvis man lider af forskellige sygdomme, f.eks. bihulebetændelse, opleve en kort forværring, som blot er et tegn på, at kroppen er ved at tage sig af problemet på en ny og mere effektiv måde. Dette skal man ikke bekymre sig over, da det vil være overstået sammen med sygdommen i løbet af 1-2 dage. På dette tidspunkt er lægekonsultation vigtig. Det skal understreges at under diæten er kroppens modstandskraft større end normalt. Denne etape afsluttes når man føler stor sult, dvs. efter 21-28 dage. Hvis man ønsker at fortsætte diæten efter denne periode, bør det gøres under lægekontrol.

Fortsættelse af diæten i længere tid, som helbredelsesmiddel har været beskrevet vidt og bredt i lettaraturen. Det fremgår, at et sygt menneske ikke bør være længere end seks uger på diæten. Efter denne periode afbrydes diæten i noget tid, og man kan så gentage behandlingen efter nogle uger.

Skaberen af frugt-og grønsagskuren, Ewa Dabrowska, beskriver især utallige tilfælde af helbredelse, efter 4-6 ugers diæt. Videnskabsmænd er i dag enige om at for stort sukkerindtag fører til nedsat modstandskraft og oplagring af skadelige stoffer og bakterier. Cellerne mister evnen til at bekæmpe infektioner, og er dårligere til at tage sig af bakterier og svampe-angreb. Mange mennesker, der er afhængige af sukker, døjer med reumatisme, ondt i ryggen og diverse andre dårligdomme.

Videnskabsmænd ved, at for meget sukker forårsager syre i kroppen. Kroppens forsvar er at udskille kalk fra knoglerne og tænderne for at neutralisere syren. Dermed følger osteoperose, karies osv. Et stort sukkerindtag sænker vores b-vitamin-reserver, hvilken kan føre til kronisk træthed, dårlig søvn, mangel på koncentration, forringet hjernevirksomhed osv.

For meget protein i kosten:
Takket være Wendts undersøgelser i 1989 ved vi, at kroppen lagrer proteiner. Det kroppen lagrer består hovedsagelig af kolesterol samt protein, og kan kun fjernes ved faste, hvor kroppen spiser det ophobede lager.